Niet Espoir, wel Apart, Devos gaat voor vernieuwing in Wereldbeker finale: "Afwachten hoe hij zal reageren"

Niet Espoir, wel Apart, Devos gaat voor vernieuwing in Wereldbeker finale: "Afwachten hoe hij zal reageren"
Afgelopen dinsdag werd bekend dat de vijf Belgische springruiters aan de start in Wereldbeker finale in Gotenburg het meeste vertrouwen hebben in Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love. Thans zal ook Pieter Devos aan de start komen, maar dan niet met zijn  vertrouwde Espoir. Devos is met zijn vierde plaats in de Wereldbeker ranking de hoogst gerankte Belg.

"Ik heb het geluk dat ik kan beschikken over drie paarden die het allerhoogste niveau aankunnen. Espoir heeft intussen al drie kampioenschappen gelopen en wordt 15 jaar, dus ik heb besloten om hem niet meer in te zetten."

"Apart heeft de voorbije winter bewezen dat hij op het allerhoogste niveau mee kan. Hij won de Wereldbeker van Stuttgart, was vierde in Bazel en daarmee heeft hij toch een belangrijk aandeel in mijn selectie gehad."

"Ik weet niet waar ik met Apart tijdens zo'n competitie op moet letten, maar ik weet wel dat hij kan groeien in de wedstrijd. Al neemt dat niet weg dat hij nog nooit een kampioenschap heeft gelopen en dus valt het af te wachten hoe hij zal reageren."

België behoort met 5 springruiters in de top 18 momenteel tot de wereldtop. Toch blijft een uitschieter nog uit. "In de WB-finale zitten we met vijf Belgen, terwijl we het seizoen met honderden zijn gestart: dat wil zeggen dat wij heel goed bezig zijn."