Wathelet sterk van start op Franse bodem

Wathelet sterk van start op Franse bodem

Deze week staat er in Hubside een CSI5* competitie op het programma. De eerste 5-ster-rubriek staat vanavond op het programma maar in afwachting daarvan werd nu alvast een CSI3* competitie gesprongen. Het ging om een 1m40 rubriek waarbij er in twee fases gesprongen werd. De Franse ruiters deden het de afgelopen weken al erg goed in Hubside en dat was ook nu niet anders: de winst was voor Olivier Robert. Hij rekende op Elea Blue (v. Quamikase des Forets) om in 33,07 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee bleef hij Michel Robert voor die op de tweede plaats eindigde. Robert sprong een foutloze ronde in het zadel van Van Kilmor (v. Valentino) en stopte de chrono na 33,53 seconden. 

Pius Schwizer, die gisteren al de hoofdrubriek kon winnen, eindigde nu op de derde plaats. Hij rekende op Chidame Z (v. Chippendale Z) om in 33,63 seconden een foutloze tweede fase te sprongen. Marc Dilasser volgde op de vierde plaats met Away Semilly (v. Diamant de Semilly). 

De beste Belgische prestatie kwam van Gregory Wathelet. Hij reed Spike vd Withoeve foutloos ronde en finishte in 34,46 seconden. Dit leverde hen de vijfde plaats op. 

Klik hier voor de resultaten