Walter Lelie, Jeroen Van Damme en Christophe Deraedt winnen BWP-rubrieken in Waregem

Walter Lelie, Jeroen Van Damme en Christophe Deraedt winnen BWP-rubrieken in Waregem
In Waregem stond heel de namiddag in het teken van de jonge BWP paarden. Met rubrieken voor 5-, 6- en 7-jarige paarden werd er druk gesprongen op de Experza Arena.

Bij de vijfjarige paarden ging de overwinning naar Christophe Deraedt. Hij reed Obama De La Liniere (v. Marius Claudius) naar de eindmeet in 27,44 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Met deze tijd was hij sneller dan de Limburgse ruiter Toon Clemens. Met Orchidee Van Dorperheide, een Elvis Ter Putte merrie, sprong hij een foutloze rond in 27,89 seconden. Bert Panneels en Ogina vd Bisschop (v. Vigo d’Arsouilles) namen de derde plaats voor hun rekening. Ook zij konden de nul op het scorebord houden en finishten in 28,25 seconden. 


Brecht Bille en Ortega Di Fer (v. Jenson Van’T Meulenhof) volgden op de vierde plaats na een foutloze omloop in 29,83 seconden. Christophe Deraedtt nam naast de eerste ook de vijfde plaats voor zijn rekening. Dit keer zadelde hij Ortega Di Fer (v. Jensen Van’t Meulenhof) om in 29,99 seconden naar de eindmeet te rijden. 


Bij 6-jarige paarden werd er over een hoogte van 1m25 gesprongen. De winst ging hier naar Jeroen Van Damme. Hij reed Night Star VD (v. I Am Moerhoeve’s Star) naar de finish in 28,11 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Laurent Mahieu en Nascar Van’T Siamshof (v. Emilion) eindigden op de tweede plaats na een foutloze barrage in 28,68 seconden. Annelore Roegiers vervolledigde het podium met haar Elvis Ter Putte merrie Nikita VP. Zij konden de nul op het scorebord houden en finishten in 28,81 seconden. 


Lauren Dhondt en Narcis VHL (v. Elvis Ter Putte) en Lennerd Jochems (Nieke-S) vervolledigden de top vijf. Ze eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats. 


In de rubriek voor 7-jarige paarden werd er niet in twee fases maar met barrage achteraf gesprongen. Van de 23 startende combinaties slaagden er zeven in om een foutloze eerste ronde af te leggen. Een barrage met zeven combinaties moest dus beslissen wie met de overwinning naar huis zou gaan. 


De winst ging uiteindelijk naar Walter Lelie. Hij reed Morris Horta (v. Eldorado Van De Zeshoek) naar de finish in 35,94 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Joy Demunycnk en Merryweather Van’T Leeuwerikenhof (v. Emerald Van’T Ruytershof) namen de tweede plaats voor hun rekening. Ze sprongen een foutloze tweede ronde in 39,11 seconden. Tom Stoffelen en Madam + (v. Inshallah de Muze) bezetten de derde plaats op het podium.


Nick Adriaensen en Mystique vd Middelstede (v. Emerald Van’T Ruytershof) eindigden op de vierde plaats. Sander Logge en Miss Flamenco B (v. Flamenco Desemilly) eindigden op vijf.