Topresultaten voor Belgen op CCI Le Pouget: Podium voor Jarno Verwimp, Lauren Eggermont en Jasper Peeters

Topresultaten voor Belgen op CCI Le Pouget: Podium voor Jarno Verwimp, Lauren Eggermont en Jasper Peeters

De Belgische eventingruiters hebben dit weekend prachtige resultaten geboekt op CCI Le Pouget. Jarno Verwimp, Lauren Eggermont en Jasper Peeter sprongen elk naar de top drie. Eggermont pakte zelfs de eerste plaats. 

CCI2*-S

Lauren Eggermont won met Every Chico Sun in deze reeks. Het duo verzamelde 26,7 strafpunten met een foutloze cross- en springproef. De Franse Zazie Gardeau volgde met Cesar de Commarin LA met 27,7 strafpunten, Claire Maux volgde op de derde plaats. 

CCI2*-L

In deze reeks kon Jarno Verwimp met Vigo's Flip de Muze Z tweede worden. Ze kregen 28,8 strafpunten met eveneens een foutloze cross country en springparcours. Cedric Lyard won voor Frankrijk met Calipso Dupre. Zij verzamelden 27,7 strafpunten, Jean Adrien Kleineidam werd derde. 

Hendrik Degros reed Lanciano naar de zevende plaats voor ons land. Ook hij reed een foutloze spring- en crossproef. 

CCI3*-L

Voor Jasper Peeters en Jackass PK had deze reeks een tweede plaats klaar. Het duo was goed voor 32,7 strafpunten. Deze kwamen recht uit de dressuurproef en bleven behouden nadat Peeters de cross country en springproef feilloos aflegde. Zazie Gardeau won met Udine Jolimont Bearn met 32,4 strafpunten. 32,8 strafpunten leverden Heloise Le Guern de derde plaats op. 

CCI3*-S

Maxime Lambrecht en Felix Roses reden een foutloze cross en springproef, en dus werden ze tweede met 32,6 strafpunten uit de dressuurproef. Marie Charlotte Fuss won met Sillas de la Nee voor de Fransen met een resultaat van 27,7 strafpunten. Pierre Francois De Casabianca werd derde, Maarten Boon volgde op de vierde plaats voor ons land met Gravin van Cantos. 

CCI4*-S

In de zwaarste reeks ging de overwinning naar de Zweedse Anna Freskgard met Fly Away vd N. Ranch. Zij scoorden 33,1 strafpunten, 1,3 strafpunten minder dan achtervolgster Louis Seychal met Bakar de l'Ocean LA. Marie Bouchanville werd derde, Hendrik Degros reed Countrie naar de vijfde plaats met 48,9 strafpunten. 

Klik hier voor alle resultaten.