Tine Magnus is nieuwe Belgische eventing kampioene

Tine Magnus is nieuwe Belgische eventing kampioene

Na een overweldigend succes van de Belgische eventing ploeg in de Nations Cup van Arville heeft Tine Magnus de Belgische titel op naam geschreven. Het kampioenschap was een spannende strijd.

Na de eerste dag was het Laura Loge die met Absolut Allegro (Quintero) die de leiding nam. Het duo startte na het dressuur op de zevende plaats en sprong na de jumping naar de vierde plek. Eerder deze maand won de Vlaams-Brabantse amazone nog de titel tijdens het Belgisch kampioenschap voor zevenjarigen.

Met de 14-jarige Champagne Pia Z schrijft ze nu ook de Belgische titel op naam. Op het podium volgt Laura Loge voor titelverdedigster, Lara de Liedekerke-Meier en DucatiNa het spring onderdeel nam Julien Wergifosse de leiding over met zijn Floren 06 (Fuerstenreich).

De cross country vandaag zorgde voor heel wat verschuivingen in het klassement. Tine Magnus zette alles op alles en reed zo naar de gouden medaille met Champagne Pia Z (Chablis I).

Net buiten het podium strandde Jarno Verwimp met Kyba van de Jomaheide op de vierde plaats voor Karin Donckers met Leipheimer van 't Verahof.

Volledige uitslag