Thierry Goffinet onklopbaar bij de vijfjarigen in Lier

Thierry Goffinet onklopbaar bij de vijfjarigen in Lier

In het Azelhof in Lier werd zonet een nieuwe dag afgetrapt vol internationale topsport. De ruiters haalden voor de eerste proef van de dag hun vijfjarige paarden uit stal. Thierry Goffinet had New Star By Classic Z bij en won gelijk de proef. De rest van de top vijf kleurde ook volledig Belgisch. 

Goffinet kon rekenen op New Star By Classic Z (v. Number One D'Iso Un Prince) om de winnende tijd neer te zetten van 55,38 seconden. Tom Sneppe en Camille Van De Lentakker Z (v. Comme Il Faut) namen de tweede plaats voor hun rekening. In 56,08 seconden noteerden ze een foutloze ronde en de tweede beste tijd. Ugo Berrittella won gisteren nog de proef voor de vijfjarigen, maar vandaag nam hij genoegen met het brons. Met Devino Van'T Langeveld Z (v. Dayton Sitte) noteerde het duo een tijd van 56,15 seconden en vervolledigden het podium. 

Isidoor van Rompaey (Lexus Odth Z) werd vierde en Dieter Vermeiren (Chouchou Jvh Z) nam de vijfde plaats mee naar huis. 

Andere Belgische top tien klasseringen waren er voor Caroline de Laet (Ferly Orange Z), Cedric Vanleeberghe (Qualite van de Rozenakker) en Maria Magdalena Celotto (Clearnive C&T Z). 

Klik hier voor de resultaten.