Thibeau Spits zet goede vorm verder met Grand Prix winst in Valencia

In Valencia werd zonet de CSI2* Grand Prix afgewerkt en onze landgenoot Thibeau Spits is erin geslaagd om deze Grand Prix aan zijn palmares toe te voegen.

Hij rekende hiervoor op de 9-jarige Holstein merrie Classic Touch DH (v. Casall). Zij sprongen een snelle, foutloze barrage in 38,70 seconden. De tweede plaats was voor Christian Fioravanti. Hij reed Birdy de La Lande (v. Norway de La Lande) naar de finish in 41,52 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Enkel de top twee van het klassement slaagde erin om een dubbele nulronde neer te zetten. De snelste barragtijd kwam van Mariano Martinez Bastida. Helaas voor hem tikte zijn Zangersheide ruin Belano vd Wijhoeve Z (v. Berlin) één balk uit de lepels waardoor hij genoegen moest nemen de met derde plaats.

Nicolas Deseuzes en Stella de Preuilly (v. Baloubet du Rouet) namen de vierde plaats voor hun rekening. Jesus Germendia Echevarria (Clarin de Llamosas) eindigden op de vijfde plek.

Thibeau Spits nam naast de overwinning ook de achtste plaats mee naar huis. Hij rekende hiervoor op Juragold Bormes (v. Contact vd Heffinck).

Simon Morssinkhof kon zich dan weer klasseren in het 1m35 van de CSI2* competitie. Hij rekende op Harola HK (v. Carrera VDL)om in 64,58 seconden naar de finish te rijden. De winst ging in deze rubriek naar Abbe Burchmore-Eames en Casti Aneira (v. Lupicor). Zij sprongen een foutloze omloop in 58,62 seconden.