Thibeau Spits grijpt opnieuw overwinning in 1.35m rubriek van Lier

Thibeau Spits grijpt opnieuw overwinning in 1.35m rubriek van Lier

De derde competitiedag in het Azelhof in Lier ging zonet van start met een CSI2* 1.35 rubriek rechtstreeks tegen de tijd. De strijd ging opnieuw tussen Thibeau Spits en Pieter Jan Anthonissen. Nadat Spits eerder deze week het goud al binnensleepte in deze rubriek, was hij deze ochtend opnieuw Pieter Jan Anthonissen te snel af.  


Thibeau Spits kon rekenen op zijn merrie Javanna van de Torredreef (v. Wandor van de Mispelaere) om in een razendsnelle tijd van 54,74 seconden foutloos over de finish te rijden. Pieter Jan Anthonissen en Zerlin M (v. Berlin) deden een goede poging om Spits van de overwinning te houden maar kwam met een tijd van 55,78 seconden 1,04 seconden te kort. Ugo Berittella mocht het podium vervolledigen met Capuera (v. Conrad) in een tijd van 56,17 seconden. 

Jorik Vervoort (Credibilis van het Lindenhof Z) werd vierde. Kim Keymis (Dilajo OH Z) nam genoegen met een vijfde plaats. 

Andere Belgische top tien klasseringen waren er voor Joep Wenselaers (O'Neil De Yeselo), Daphne Kindt (Heverly Z) en Sam Polleunis (Ona P). 

Klik hier voor de resultaten.