Suraya Hendrikx schittert op gedeelde tweede plaats CDI Lier

Suraya Hendrikx schittert op gedeelde tweede plaats CDI Lier

Er werd gisteravond tot laat gereden tijdens het CDI Lier. In het Azelhof in Lier werd het programma van de eerste dag afgesloten  met de CDI  Young Riders Team Test, gesponsord door Henders & Häzel. In deze proef reed Helen Erbe naar de eindzege door als enige boven de 70% te scoren.

De Duitse amazone won met 71,324% in het zadel van Fürst Kaspar  (Fürst Piccolo). Het paar ging even de mist in bij de 3x tempi maar wist wel uit te blinken met een knappe uitvoering van oa. de vliegende wissels en halve pirouette.

Samen met haar 10-jarige Dear Friend 2 (Danone 1) reed de Belgische amazone,  Suraya Hendrikx naar de tweede plaats met 69,853%. Hendrikx liet een knappe proef zien maar kampte even met een miscommunicatie in de halve pirouette. Hendrikx moest haar tweede plaats wel delen met de Nederlandse-amazone, Zoe Kuintjes.

In het zadel van de 10-jarige Cupido (Tuschinski) plaatste de Nederlandse amazone zich op de gedeelde tweede plaats met eveneens 69,853%. De Nederlandse werd door één van de drie juryleden op één geplaatst. Het paar liet een standvastig optreden zien. 

Uitslag

f. Digishots