Wilm Vermeir is heer en meester op het Azelhof.

Wilm Vermeir is heer en meester op het Azelhof.
Niet alleen de VOR ruiters waren gisteren aan de start in Lier. Er werd ook op een nationaal niveau gesprongen. In de 1.40m hoofdrubriek overwon Wilm Vermeir met een ruime voorsprong op Jan Claeys.

Vermeir won met onder het zadel Big Lord Carthago (Mylord Carthago). In het zadel van Antoon Leyn's gefokte ruin hield de springruiter als enige de chrono onder de 65 seconden. Jan Claeys volgde op de tweede plaats met zijn Janus Union (Kashmir van schuttershof). De Oost-Vlaming hield zo Charlotte Bettendorf met Gantira achter zich.

Net buiten het podium volgde Louise Van Laer in het zadel van Idalgo vd Boslandhoeve op de vierde plek. Werner Dierckx vervolledigde de top vijf met Jeunesse de Toxandria.

In de voorafgaande 1.30m proef overwon Jan Claeys dan wel. De Oost-Vlaming snelde naar de overwinning met Charmeur vh Kloosterhof in 30,50 seconden. Met bijna een seconde verschil op Claeys en de 17-jarige Fuego du Prelet -nazaat volgde Ivan Vossius' Chester VI Z (Clintissimo Zv) met in het zadel Kim Thiry. Vicky van de Poel werkte het podium af op de rug van Demoiselle De La Pomme.

Danny Van Es overwon de ochtendproef. In deze 1.20m rubriek bleef Van Es met Go For It Ninohorse voor op partner Ellen De Swert met Catchelaro. Donaat Brondeel werkte het podium af met Just Biscuit van het Vlierhof.