Volledig Belgisch podium in Bonheiden

De voorlaatste rubriek van de dag in Bonheiden was de CSI1* 1.20m-proef. Melissa Laenen was de snelste met Firenze van de Withoeve en werd op het podium geflankeerd door Steve Auwers, Simon Morssinkhof en Tatiana Troiani, goed voor een volledig Belgische top drie. 

  1. Melissa Laenen - Firenze vd Withoeve

  2. Steve Auwers - Checker 27

  3. Simon Morssinkhof - Bubsylon

  4. Tatiana Troiani - Sister van de Wolvendries (ex aequo derde)


Elf combinaties bleven in deze rubriek dubbel foutloos maar het was Melissa Laenen die in het zadel van Firenze van de Withoeve (v. Eros Platiere) als snelste over de finish kwam. Met een tijd van 27.43 seconden was ze ongeveer anderhalve seconde sneller dan Steve Auwers met Checker 27. De derde plaats werd gedeeld door Simon Morssinkhof met Bubsylon en Tatiana Troiani met Sister van de Wolvendries, die beide afklokten in 29.75 seconden.

Viktor Morssinkhof (Cantate Z), Elisha De Vos (Givana van de Kornelishoeve) en Sam Mattheeusen (Mojito van de Haagakkers) plaatsten zich op de respectievelijke zesde, zevende en achtste plaats.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Britse overwinning in 1.05m rubriek

De laatste proef van de dag was er een over een hoogte van 1.05m. In deze rubriek ging de winst naar Groot-Brittanië dankzij Scarlette Norman met In Time. Elisha De Vos sleepte ook hier een ereplaats in de wacht en werd tweede met Kelly Ville Centaur. Anouch Danneels eindigde op de derde plaats met Oakingham Francessca.

Ook Juliette Herpoel (Karrera Kdw Z) en Anna-Laura Verelst (Caracole Coutil) bleven dubbel foutloos.

Resultaten