Viktor Morssinkhof houdt Belgische eer torenhoog in kleine Grand Prix van Bonheiden

De CSI* Grand Prix 1,20m van Bonheiden toonde vandaag zowel de kwaliteiten van de Belgische ruiters alsook van de Belgisch gefokte paarden. Met maar liefst vier Belgische paarden in de top vijf, en Viktor Morssinkhof schitterend bovenaan, kon de proef voor onze Belgen in Bonheiden niet meer stuk.
QUICK RESULTS

  1. Mohammed Al Kumeiti - Ina vd Nieuwburghoeve

  2. Lauren Sturges - Gangster de Longchamps

  3. James Paterson-Robinson - Spiros Z


De elfjarige BWP-merrie Ina vd Nieuwburghoeve, een dochter van Nabab de Reve gefokt door Filip Arnou uit Oostkamp, won onder Mohammed Al Kumeiti in 42,28 seconden. De Amerikaanse Lauren Sturges werd tweede met haar BWP-hengst Gangster de Longchamps (Orlando) in 46,87 seconden, een ruime seconde sneller dan Australiër Paterson-Robinson met de Zangersheidehengst Spiros Z, een zoon van Spartacus TN.

Viktor Morssinkhof claimde de vierde plaats voor België met Bubsylon. Deze dertienjarige Upsilon vd Heffinck-zoon sprong in 41,49 seconden weliswaar pijlsnel door het parcours, maar vier strafpunten kostten hen de overwinning.

Sven van Dijck kon met Quannini II R Z zesde worden, Khaled Abdulaziz Al Eid was met Dalida vd Zuuthoeve (Thunder vd Zuuthoeve) net iets sneller en werd vijfde. Melissa Laenen werd zevende, Simon Morssinkhof eindigde als achtste.

Klik hier voor het volledige resultaat.