Top tien klassering voor Nathan Budd in Deauville, Jonkmans op het podium

Top tien klassering voor Nathan Budd in Deauville, Jonkmans op het podium
In het Franse Deauville werd daarnet een 1m50 rubriek afgewerkt en onze landgenoot Nathan Budd is erin geslaagd een mooie top tien klassering in de wacht te slepen. Hij eindigde kan op de tiende plaats met de 9-jarige merrie Cadix des Rosiers (v. Kashmir van Schuttershof) na een foutloze omloop in 74,99 seconden.

De winst ging naar de Britse ruiter Guy Williams. Hij reed zijn 12-jarige Selle Français hengst Rouge de Ravel (v. Ultimo van ter Moude) naar de eindmeet in 65,17 seconden. Hiermee bleef hij de Fransman Grégory Cottard voor die met Regate d'Aure (v. Robin II Z) naar de tweede plaats sprong. Hij noteerde een foutloze omloop in 66,32 seconden. Ook de derde plaats ging naar Frankrijk. Titouan Schumacher liet met Atome Z (v. Amadeus Z'brimbelles) alle balken in de lepels en finishte in 66,79 seconden.

Mathieu Billot eindigde met Joe van Terbeke (v. Cooper van de Heffinck) op de vierde plaats. Daniel Neilson nam met Major Delacour (v. Ksar-Sitte) de vijfde plaats voor zijn rekening.

Eerder vandaag wist Patrick Jonkmans een podiumplaats te behalen in de 1m30 'Prix Coca-Cola'. Met I Bay van het Langwater (v. Wiensender) behaalde hij een derde plaats met een foutloze omloop in 72,74 seconden. De winst ging naar Sam Walker. Deze Canadese ruiter reed zijn 12-jarige merrie Fursa van den Dael (v. Eros Platiere) naar de finish in 68,12 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Felicie Bertrand en Chaco LS La Sille (v. Chapultepec la Silla) eindigden op de tweede plaats.

Yasmin Rizvi en Chaplin W (v. Vermont) lieten eveneens alle balken in de lepels en finishten in 72,76 seconden, goed voor de vierde plaats. Gabin Ramel Jacob sloot de top vijf met Aragorn SN (v. Argentinus).

Klik hier voor de resultaten