Tijd speelt Belgen parten in Monte Carlo

Tijd speelt Belgen parten in Monte Carlo
De laatste  ranking proef van de CSI5* competitie in Monte Carlo is gewonnen door de ruiter uit Egypte Abdel Said met de 10 jarige BWP merrie Hope van de Scherpen Donder (v.Quadrillo).  Deze ranking proef met aparte barrage  werd verreden over een hoogte van 1.45/1.50 m.

In deze proef kwamen verschillende Belgen aan de start. Grote struikelblok voor de Belgische ruiters was de tijdslimiet van de basisomloop. Zowel Gregory Wathelet met Iron Man van de Padenborre (v.Darco) , Jos Verlooy  met Igor (v. Emerald Van't Ruytershof)  als Jérome Guery met Alicante (v.Casall) bleven ver van het hout maar reden allen net iets te traag wat resulteerde in 1 tijdsfout. Met dit resultaat belandde Gregory op de 9e plaats, Jos op de 10e plaats en moest Jerome zich tevreden stellen met een 11e plaats.

Abdel Said reed een dubbele foutloze omloop. Met een tijd van 32.68 seconden liet hij de andere combinaties het nakijken. Kent Farrington uit de USA reed Creedance (v. Lord Z)  rond in de barrage in 33.37 seconden. Zo bleef zij net iets sneller dan de Kevin Staut met Ayade de Septon et HDC  (Wandor Van De Mispelaere), dit bracht Kent op een tweede en Kevin Staut op een derde plaats.

Ook Leoplod van Asten Deed een worp naar de overwinning, met CDL Groep Miss Untouchable kruiste hij de finishlijn in 33.79 seconden. Door de andere snelle omlopen moest hij zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Om kwart na drie deze middag krijgen de 2-ster ruiters de kans om zich te bewijzen in de GP CSI**.  Deze proef wordt verreden over een hoogte van 1.45/150m.