Team Qatar gaat met drie Belgische paarden naar Rio

Team Qatar gaat met drie Belgische paarden naar Rio
Zo goed als alle landen hebben de voorbije weken en dagen hun teams en individuele ruiters voor de Olympische Spelen in Rio bekend gemaakt. Intussen is nu ook het team van Qatar bekend.

Zij zullen naar Rio afreizen met maar liefst drie Belgische paarden. Hun team bestaat uit Hamad Ali Mohamed Al Attiyah met Appagino 2 (v. Arpeggio), Ali Yousef Al Rumaihi met Gunder van de Pereboom (v. Thunder van de Zuuthoeve), Sheikh Ali Al Thani met First Devision (v. Andiamo Z) en Bassem Hassan Mohammed met Dejavu (v. Heartbreaker).

Faleh Suwead Al Ajami en Armstrong van de Kapel (v. Quasimodo Z), begin dit jaar speciaal aangekocht voor Rio bij JV Horses en Stoeterij Dorperheide, zijn de reserve combinatie van dienst.

De 10-jarige Gunder van de Pereboom werd gefokt bij Godfried Storme in Oostkerke.
Christophe De Sloovere uit Dudzele is dan weer de fokker van de 11-jarige First Devision. De 12-jarige Dejavu werd bij Jurgen Goethals in Lembeke geboren onder de naam Ensor van de Bucxtale.
De 11-jarige Armstrong van de Kapel werd door zijn fokker Robert Socquet uit Kalmhout geregistreerd bij het KWPN. Maar als dekhengst is hij wel goedgekeurd voor het BWP en Z-stamboek. Bij BWP draagt hij sinds begin dit jaar de titel van Elite hengst.