Snelle Ier krijgt stevige concurrentie van Marjan De Wachter en Constant Van Paesschen in Prijs Equnews Azelhof

Snelle Ier krijgt stevige concurrentie van Marjan De Wachter en Constant Van Paesschen in Prijs Equnews Azelhof
Zonet liep de CSI2* 1,40m Prijs Equnews op z'n einde in het Azelhof. De Belgen verdedigden ons land weer stevig, al glipte één Ierse ruiter nipt door de mazen van het net. Dat was Vincent Byrne, die met de veertienjarige Irish Sport Horse Mr Rockefeller (VDL Douglas) twee seconden sneller bleek dan onze landgenoten. In 26,87 seconden won hij.

Marjan De Wachter tekende met Darcotique van 't Meulenhof (Marius Claudius I) present voor de tweede plaats. Haar negenjarige sBs-merrie kon de finish van de tweede fase in 2816 seconden bereiken, maar dat was precies even snel als Veneur D'Isigny (Diamant de Semilly) met Constant Van Paesschen. Zo werd de tweede plaats een gedeelde plaats.

De Nederlandse Aniek Diks liet ook niet lang op zich wachten met Winston Jumper R, een zoon van Cantos. In 28,45 seconden waren zij 0,02 seconde sneller dan Bart Claes en Jota vh Leliehof (Vertigo St. Benoit). Verder in de top tien volgden de Belgen elkaar ook snel op. Gilles Thomas veroverde de zesde plaats op Caretina (Caretino) in 28,48 seconden, Philippe Le Jeune en Cabalgaro Z (Calvados Z) volgenden een fractie van een seconde later op plaats 7. Wilm Vermeir reed Hacienda d'Eversem (Contact vd Heffinck) naar de achtste plaats.