Sentowerpark geeft ruimte voor nieuwkomers in "Summer Tour Ranking"

Sentowerpark geeft ruimte voor nieuwkomers in "Summer Tour Ranking"
Afgelopen weekend sloot de jarige Emma Augier De Moussac als voorlopige leider in het klassement "de Peelbergen & Sentower Park Bonus ranking" af na twee weken Spring Tour in Kronenberg. Vincent Voorn sprong zich net als Pieter Keunen naar de kop van het klassement en daarmee staan de Nederlanders er goed voor in de tussenstand.

Door afwezigheid van de top drie in het klassement konden de drie afgelopen weekend zonder gevaar punten verzamelen en opklimmen tot het podium. Augier De Moussac gaat dankzij haar constante prestaties aan de leiding met 347 punten. Die van Voorn zijn iets wisselvalliger.  Maar dankzij winst in de ranking rubriek op Zaterdag weet de ruiter zich naar de tweede plaats te katapulteren. Hij heeft 339 punten en ziet Pieter Keunen (317 punten) achter hem naderen.

Van de Belgen in de top 10 van het klassement is geen ruiter overgebleven. Dit komt omdat zowel Patricia Guery als Jérôme Guéry aan het werk waren op andere wedstrijden afgelopen weekend.

Maar nu de tour naar het Sentowerpark verhuist in Opglabbeek is er perspectief voor de Belgische nieuwkomers in de ranking. Over vier ranking rubrieken zijn daar nog maximaal 404 punten te verzamelen.   Daarmee maakt Viktor Daem, voorlopig op een 37ste plaats met 164 punten, flink wat kans om aankomend weekend te scoren.

Kijk hier voor meer informatie over de Spring Tour bij Sentowerpark.

Kijk hier voor de voorlopige tussenstand in de ranking.