Sam Polleunis scoort in Hasselt.

Sam Polleunis scoort in Hasselt.
Terwijl de jonge paarden nationaal strijden in St. Niklaas ontvangt het Woutershof in Kuringen de nationale Silver league springruiters. Gisteren schreef Sam Polleunis de 1.35m hoofdrubriek op zijn naam.

Op de rug van de 9-jarige Be Cute vd Wolfsakker Z (Bamako de Muze ) wist Polleunis als enige de chrono onder de 33 seconden te houden. Het paar bleef zo nipt voor op Joy Demuynck met onder het zadel haar Armageddon vh Leeuwerikenhof (Amour he van t leeuwerikenhof ). Het Oost-Vlaams duo werd opgevolgd door Frank Deckers met de 10-jarige Namelus-r-zoon,  Justin 'E'.

Polleunis sprong eveneens naar de vierde plek, dan wel met Jackson, terwijl Henk Clabots de top vijf afwerkte op de rug van Damba Wp.

In de 1.25m rubriek wist Kim Colaers de eindwinst op haar naam te schrijven. Colaers snelde naar de overwinning met C. Amelusina R20 (Mermus R). Kyle Cuypers volgde op de tweede plek. Samen met Mystic Lady van't Buxushof bleef Cuypers Jens Nijs met AW Zidane voor.

Beau Haeck overwon de 1.15m ochtendproef met Viva van de Wijngaardhoeve Z (Viper van huize Ruisdael ). Nette Clerckx volgde met Cataluna Vdh Z voor Janke Beunkens met Bao De La Sure.

Uitslag