Pony ruiters vieren feest in de Ark

Pony ruiters vieren feest in de Ark
Zondag vond voor de provincie West Vlaanderen, de 2de indoor van de LRV pony’s plaats. Deze werd ingericht door de ponyclub De Tempeliertjes uit Oedelem – Beernem.

In de voormiddag werd op Stal de Ark op stijl beoordeeld. In de reeks BL was het Julie Van Hollebeke die met Mini Hoops naar de overwinning reed, op 2 zagen we Julie met Floreander en op 3 kwam Edouard Noppe met Eleander .

In de klasse CL was de eerste plaats voor Julie Van Hollebeke met Sammy die gevolgd werd door Edouard Noppe & Ghana !

Voor de klasse DL was Ellen Van Massenhove met Oki Doki de beste. Sjouk Begeyn volgde met Lowie op de tweede plaats terwijlVic Pintelon in het zadel van Kashmir pc Oedelem de derde plaats innam. Net buiten het podium strandde Kelly D’Hondt met de pony Checkta op de vierde plaats.

Bij de klasse CM werd Emma Hendryks met haar Pony Luna van d’oude oven de winnaar. Schoonbaert Lore haalde de tweede stek met Noblesse.

Ook in de hoogste reeks DM was het Emma Hendryks die met de pony Igor naar het goud reed , op 2 zagen we Arthur Schellens met Zita en op 3 terug Emma Hendryks met Frankinos Toffee Boy !


In de namiddag werd er in de klasse BL , CL en DL een aangesloten barrage gereden ,



De klasse BL die werd gewonnen door Noppe Edouard met zijn pony Eleander met een snelle tijd van 31,31 seconden en 0-0. Van Hollebeke Julie volgde met Mini Hoops die deed het ook 0-0 in een tijd van 31,63 seconden. De amazone haalde eveneens de derde plaats, ditmaal met Floreander.

In de klasse CL sprong Amelie Maes met Nelson naar de overwinning in 30,40 seconden. Julie Van Hollebeke snelde naar de tweede stek met Sammy in 31,48 seconden. Het duo werd op de voet gevolgd door Edouard Noppe met Ghana.

DL werd gewonnen door Arne Descheemaeker met Katinka onder het zadel. Een finish van 31,47 seconden bracht de voorsprong op Van Massenhove Ellen Oki Doki. Gyssels Jarne haalde de derde stek met Ringo.


Voor de klasse CM & DM werd er een aparte barrage gereden, in de klasse CM ging de overwinning naar Julie Opsomer met Miss P, op 2 volgde Emma Hendryks met Luna van D’oude.

De klasse DM kwamen ze met 4 ruitertjes terug voor een barrage, die werd gewonnen door Arthur Schellens met Zita. De combinatie was net iets sneller dan Hendryks Emma met pony Igor. Deze beide deden het zonder fouten. De derde stak kwam op naam van Pettilion Baptist met Hadgar.