Pieter Devos knap vijfde in LGCT Grand Prix Shanghai

Pieter Devos knap vijfde in LGCT Grand Prix Shanghai
Negen combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Shanghai.  Met opnieuw twee Belgen aan de start, was de druk groot voor de springduivels om zo de derde LGCT Grand Prix op rij Belgisch te tinten.




QUICK RESULTS
1. Danielle Goldstein - Lizziemary
2. Darragh Kenny - Balou du Reventon
3. Jur Vrieling - VDL Glasgow v. Merelsnest




Uiteindelijk wist Danielle Goldstein de concurrentie nipt achter zich te houden. Op de valreep snoepte Goldstein 0,06 seconden af van Darragh Kenny's tijd. Samen met Lizziemary (Cabri d'Elle) bleef ze voor op Darragh Kenny in het zadel van Balou du Reventon (Cornet's Balou).

Enkel de top vier werkte de barrage foutloos af. Jur Vrieling vervolledigde daarbij het podium met onder het zadel zijn vertrouwde VDL Glasgow v. Merelsnest (Nabab de Reve) terwijl Luciana Diniz met Camargo 2 foutloos op de vierde plek volgde.

De snelste chrono kwam op naam van Pieter Devos. Eerder deze week won Devos reeds, ditmaal strandde hij met één springfout op de vijfde plek in het zadel van zijn talent, Apart (Larino). Landgenoot Niels Bruynseels volgt op de zesde plek met Delux van T&L (Toulon) onder het zadel.

 

uitslag