Pieter Devos, Gudrun Patteet en Olivier Philippaerts houden stand in Wereldbeker klassement

Pieter Devos, Gudrun Patteet en Olivier Philippaerts houden stand in Wereldbeker klassement
Na een schitterende Wereldbeker manche in Londen trekken de springruiters van de West-Europese liga naar Mechelen. Steve Guerdat blijft aan de leiding van het klassement. Guerdat sprokkelde geen punten in de Britse hoofdstad maar houdt een ruime voorsprong op Pieter Devos, die tevens afwezig was in Londen.

De Belgische springruiter won eerder dit seizoen al de Wereldbeker manche van Stuttgart en blijft vasthouden aan zijn tweede plaats. Ook Edwina Tops-Alexander geeft haar plaats niet weg. De Australische amazone blijft de derde op de ranking. Alexander sprokkelde redelijk wat punten in Londen na haar overwinning in Coruna.

Daniel Deusser en Peder Fredricson volgen in de ranking op een vierde en vijfde plaats. Beide springruiters haalde de prijzen in Londen. België's nummer één amazone, Gudrun Patteet was niet aanwezig in Londen maar volgt alsnog op de zesde plaats.

Ook Olivier Philippaerts klasseert zich nog in de top tien van de ranking. Met 33 punten haalt de Belg een voorlopige tiende plaats. Karel Cox kwam in slechts twee wereldbeker manches aan de start. De eerste, in Oslo en op zaterdag in Londen. Met zijn tweede plaats in Londen springt de Belg meteen de top twintig in.

Klik hier voor de volledige ranking