Pieter Devos blijft tweede in Wereldbeker ranking. Niels Bruynseels en Gudrun Patteet eisen plaats in top tien op.

Pieter Devos blijft tweede in Wereldbeker ranking. Niels Bruynseels en Gudrun Patteet eisen plaats in top tien op.
Na een spannende Wereldbeker in MAdrid scoort Steve Guerdat de leiding van het FEI Wereldbeker klassement voor de West-Europese league. Guerdat miste tot op heden nog geen enkele Wereldbeker wedstrijd en scoorde in allen punten. Met een totaal van 58 punten pronkt de Zwitser bovenaan de ranking na zes manches.

Pieter Devos houdt vast aan zijn tweede plaats. Devos won vorige week nog in Stuttgart en sprokkelde ook in Madrid enkele kostbare punten. De Wereldbeker winnaar van Madrid en Verona, Daniel Deusser volgt op een derde plaats. Deusser nam nog maar vier maal deel, maar scoorde daarbij wel twee overwinningen.

Met de overwinning van Lyon op zijn naam haalt Martin Fuchs, na twee deelnames, een voorlopige vierde plaats voor Frankrijk's Kevin Staut. Ook Niels Bruynseels komt de voorlopige top tien binnen, net als Gudrun PAtteet.

Bruynseels waagde reeds zijn kans in Verona, Lyon en Madrid. In alle manches sprong hij in de prijzen, goed voor een voorlopige zesde plaats. Patteet nam reeds vier maal deel en won punten in drie manches, waarvan een overwinning in Helsinki. België's leading lady staat momenteel op de negende plaats.

Verder representeren ook Olivier Philippaerts (12de) en Francois Mathy Jr. (20ste) de Belgische driekleur in de top twintig.

Klik hier voor de ranking