Overwinning voor Jos Verlooy bij de zevenjarigen in Knokke

Overwinning voor Jos Verlooy bij de zevenjarigen in Knokke
Een heel spannende wedstrijd zonet in Knokke, waar de zevenjarige paarden aan de start kwamen in een omloop met afzonderlijke barrage over een hoogte van 1.40.

Het was landgenoot Jos Verlooy die het goud wist te grijpen. Met Karibou Horta finishte hij in 39.89 seconden, slechts één honderdste van een seconde voor Julio Arias. De Spanjaard moest tevreden zijn met de tweede plaats na een rit in 39.90 seconden met Everest D.R. onder het zadel.

De Nederlander Bart Bles reed Allegria du Val Henry naar de derde plaats in 41.23 seconden. Stephan Verschuere en Kentucky d'Amour (v. Thunder Van De Zuuthoeve) sprongen naar de vierde plaats. De braziliaan Matheus Corrêa en Angela de Kreisker maakten de top vijf volledig.

Op de Plage m'as tu vu werd ondertussen een CSI1* rubriek verreden over een hoogte van 1.30. Het was hier de Colombiaan Santiago Diaz Ortega die met de winst ging lopen. Met Cornet's Crown 2 onder het zadel deed hij het foutloos in 60.00 seconden. Dit leverde hem een ruime voorsprong op tegenover Joël Kurmann. De zwitser reed met Davinci door de eindmeet in 62.24 seconden. Natalia Pizano Diaz deed er nog een ereplaats voor Colombia en sprong met G naar de derde plaats in 63.44 seconden.

De vierde plaats was voor de Ier Max O'Reilly Hyland en Enigma. De Fransman Hugo Lachaud nam de vijfde plaats voor zijn rekening met Cybele du Calvaire.

Voor Maite Delree (Eis Lusette Z) was er nog een negende plaas. Laurent Van der Straten (Hh Colorado) strandde op de tiende plaats.