Niels Neyt wint eerste HROV outdoor Grand Prix van het jaar

Niels Neyt wint eerste HROV outdoor Grand Prix van het jaar
Ook op een regionaal niveau is de officiële aftrap gegeven van het zomer seizoen. De Oost-Vlaamse regionale, HROV startte afgelopen weekend zijn zomerseizoen in Aalter. In de 1.25m Grote Prijs hielden acht combinaties het foutloos in de barrage.

Niels Neyt noteerde de snelste chrono met de Wandor van de Mispelaere-dochter, Illy Van De Vaddenhoek. Het duo klokte foutloos af in 32,38 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Stephan Verschuere met Chalino Z (v. Darco).  Verschuere kruiste de eindmeet in 33,68 seconden. Shari De Laet volgde op de tweede plaats in het zadel van Joice van Essene.

Net buiten het podium volgden Maxim Godecharle (Una van 't Lindenhof Z) en Daphné Van Hende (Ivita Van de Eedthoek) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Op vrijdag stond de hoogste rubriek gebouwd op een hoogte van 1.20m. Daarin was het de tijd die meteen een rol speelde. Met net geen twee seconden voorsprong schreef LAurentine De Bel de winst op haar naam. Op de rug van Fairlight Van De Bekemolen (v. Wunder Boy van de Zuuthoeve ) ging ze Jan De Pauw (Lara Van Den Doorn) en Stefanie Verbeke (Boss Van 't Ameldonk Z) vooraf.

Victor Batsleer hield zijn collega-ruiters op afstand in de 1.15m rubriek. Op de rug van Anka van de Kolmen (v. Amoroso van de Helle ) wist Batsleer als enige de chrono onder de 30 seconden te houden. Giovanni Galleeuw (Coryfee Z) en Stephan Verschuere (Kyra Van Koekenhuyze) vervolledigden het podium op een tweede en derde plaats.

Voor de volledige uitslag klik hier