Nico Van Der Plaetsen wint VOR Loenhout

Nico Van Der Plaetsen wint VOR Loenhout
Nico Van Der PlaetsenDe Katershoeve in Loenhout was afgelopen weekend the place to be voor leden van de V.O.R.

In de hoogste reeks, de Grote Tour in klasse 6 (1m25), verschenen 62 combinaties aan de start waarvan slechts 5 erin slaagde zich te selecteren voor de barrage. Nico Van Der Plaetsen liet zien dat hij in goede vorm verkeert en wist de proef op zijn naam te schrijven met Wrangler v/d Withoeve. De combinatie bleef foutloos in de barrage en zette de snelste tijd neer. Michael Korompis wist de tweede en derde plaats te veroveren. Met het paard Bacara De La Ferme Blanche reed hij een foutloze barrage en werd hij tweede. Met Guevara S behaalde hij vier strafpunten in de barrage, maar als snelste vierpunter was dit goed voor een mooie derde plaats. June Peeters behaalde eveneens vier strafpunten en reed zo het paard T. D Arco naar de vierde plaats. Lander De Bruyn vervolledigde de top vijf met Cristainville, deze combinatie verliet de barrage met vijf strafpunten.

Vicky Van De PoelIn de Kleine Tour van klasse 6 (1m25) stonden twee proeven op het programma. In de eerste proef, een parcours rechtstreeks op tijd, was het Nick Van Hoydonck die de thuiswedstrijd wist te winnen met Bellefleur v/d Katershoeve. Hij bleef foutloos en finishte maar liefst 11 seconden sneller dan Steve Auwers en Ghannes-W, deze combinatie moest zich dus tevreden stellen met een mooie tweede plaats. Stephanie Goemaere vervolledigde het podium, zij mocht de derde prijs in ontvangst nemen met Vaya Con Dios.

De tweede proef werd gewonnen door Vicky Van De Poel. Zij reed het paard Espero Van't Hof Van Eversem foutloos naar de finish in de barrage en wist de snelste tijd neer te zetten. Ze werd op de voet gevolgd door Nick Van Hoydonck. Na een overwinning in de eerste proef werd hij nu tweede met het paard Who’s Next. Ook Nils Van Hees bleef foutloos in de barrage en hij eindigde op de derde plaats.

In klasse 5, 1m15, werden drie proeven gereden. Hier gingen de overwinning naar Nick Van Hoydonk (Charmeur v/d Katershoeve), Kelly Janssens (Viking Vd Dwerse Hagen) en Bunoit Moeskops (Eureka).

Robin Anthonissen (Beaujolais Primeur V.h.), Joyce Hosewol (Giorgio) en Caro Campo (Zanzibar DS) wonnen elk een proef in klasse 4, 1m05.

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Bron: Equnews
Foto: Equpics