Magalie Maes, Caroline De Laet en Steve Lefevre openen vandaag in Bonheiden met jong talent

Magalie Maes, Caroline De Laet en Steve Lefevre openen vandaag in Bonheiden met jong talent
Onze landgenoten hebben vandaag de internationale wedstrijd in Bonheiden mooi geopend. In de eerste proef van de dag, de CSIYH* voor vijfjarige paarden, bracht meteen al drie plaatsen in de top vijf voor ons land mee. Magalie Maes bewees zich als beste in het zadel van haar Diamant de Semilly-dochter Nina D'Eclipse. Zij werden derde nadat ze in de tweede fase de finish foutloos bereikten in 40,95 seconden.

Caroline De Laet stelde in deze proef Nelson Van Seven Oaks voor. Deze bruin ruin is een zoon van Inshallah de Muze uit een Indoctro-moeder. De ruin bezorgde De Laet de vierde plaats in 41,9 seconden, een ruime halve seconde sneller No Bell (Elvis ter Putte) van Steve Lefevre. Zo was de vijfde plaats ook ingevuld.

De eerste twee plaatsen in deze proef waren voor de Britten. John Steels sprong met I Am OK netjes over alle hindernissen in 39,21 seconden in de tweede fase, Nicole Joanne Billington en Cool Contendra Blue (VDL Zirocco Blue) volgden in 40,13 seconden.

Jelle Limbourg startte de dag ook goed. Nahar (Presley Boy) bezorgde hem de negende plaats, met Natil (Bamako de Muze) werd hij elfde. Bunoit Moeskops viel met Enjoy van 't Hulgenrode Z (Emerald van 't Ruytershof) ook nog net in de prijzen met zijn twaalfde plaats.

Klik hier voor het volledige resultaat.