Léna Léonard en Gloria vh Kluizebos grijpen GP-winst in Moorsele

Léna Léonard en Gloria vh Kluizebos grijpen GP-winst in Moorsele
Op zaterdagavond hielden slechts vijf combinaties het foutloos in de barrage van de Grote Prijs op het Zilveren Spoor in Moorsele. De kleine Cup GP kwam uiteindelijk op naam te staan van Léna Leonard.

Leonard en de 11-jarige PKZ Contact van de Heffinck-dochter, Gloria vh Kluizenbos wisten als enige de timer onder de 38 seconden te houden. Met ruim één seconde voorsprong kruiste het duo de eindmeet in 37,20 seconden.

Lokale springamazone, Nikita Taveirne, volgde op de tweede plaats met onder het zadel Quickly. Het duo klokte foutloos af in 38,60 seconden. Exact één seconde trager volgde de Franse Elyse Lesage op de derde stek met Telstar.

Verder hieldn ook Arnaud Gaublomme (Corale vh Glemhof) en Angelique Servaege (Flyminco) het foutloos en goed voor een vierde en vijfde plaats.

Paris Vandousselaere sterk aan zet ...

In de 1.25m rubriek moesten de thuisruiters een Frans duo voor zich dulden. David Coursier snelde naar de overwinning met Sithrin onder het zadel. Coursier hield als enige de chrono onder de 35 seconden. Paris Vandousselaere (Caramel) en Arnaud Gaublomme (Catch Me) volgden op de tweede en derde plaats.

Ook in de 1.15m proef haalde Paris Vandousselaere het podium. Ditmaal met Caramel. De combinatie hield de concurrentie op een veilige afstand met ruim één seconde voorsprong in 33,62 seconden. Het duo werd opgevolgd door Daisy Heremans (Ginny Stal DHC) en Bre Vercautere (Ibe-Rose Van de Wateringhoeve).

Klik hier voor de resultaten