Leen Geysen nationaal indoor kampioen klasse Licht

March 11, 2018

In Oud-Heverlee heeft de Diepenbeekse amazone, Leen Geysen de eerste nationale titel op haar naam geschreven tijdens het LRV Indoor Kampioenschap klasse Licht.  Een twintigtal combinaties wist zich na twee omlopen in de klasse Licht te plaatsen voor de barrage.

Uiteindelijk was het de Diepenbeekse Leen Geysen die de overwinning greep met haar vertrouwde Lukito vh Yzeren Lindenhof (v. Heros vh Ijzeren Lindenhof). Geysen herhaalt zo haar kampioenstitel van enkele jaren terug. Het duo klokte foutloos af in 28,02 seconden.

Bram D’Hoore volgde op de tweede plaats. De Oost-Vlaming van de rijvereniging Sinaai volgde op de tweede plaats met de Bamako de Muze-nazaat, It’s Me na een foutloze omloop in 28,67 seconden.

Het podium werd afgewerkt door Elke Vermeiren met Balou (v. Triomphe de Muze). Het duo kruiste de barrage eindmeet in 30,13 seconden. Net buiten het podium volgde Koenraad Lauwereys met Halita O (v. Eldorado vd Zeshoek).

Plaats vijf was voor de West-Vlaamse Ann-Florence Noppe van LRV Ardooie met Milona van het Speienhof (v. Chopard VDB Z). Robin Caems reed een eerder rustige barrage, bleef foutloos en dat leverde hem een zesde plaats op met Jacardo van de Paddenhoek (v. Vinesse).