LCGT Doha: Droomzege voor Rolf-Göran Bengtsson en Casall ASK

Het lijkt bijna een herhaling van vorig jaar in de Global Champions Tour. Alleen is het nu niet de afwezige Luciana Diniz, maar Zweeds top ruiter Rolf-Göran Bengtsson die de dubbele zege mee naar huis neemt in Doha. Op stijlvolle wijze maakt de ruiter het kampioenschap af in Doha door niet enkel de eindzege maar ook de LGCT Grand Prix van Doha mee naar huis te nemen.

Hoewel Bengtsson toch wel duidelijk zijn stempel drukte op de finale vandaag was de ruiter in Doha in nog voor begin van de tweede manche zeker van de eindzege in het kampioenschap. Met zijn legendarische hengst Casall ASK (v. Caretino) bleef hij foutloos terwijl directe concurrente, Edwina Tops-Alexander op Lintea Tequila (v. Campbell) haar rit afsloot met acht strafpunten. Uiteindelijk wisten zeven combinaties de dubbel nul te houden in Doha. En met namen als Bengtsson, Deusser, Michaels-Beerbaum, Ahlmann, Delestre en Kraut stond dat garrant voor een spannende ontknoping.

En spannend was het ook zeker! Want hoewel Daniel Deusser geen kans meer maakte op het kampioenschap deed de Duitse top ruiter met zijn First Class van Eeckelghem (v. Balou du Rouet) een serieuze poging om de de hoofdprijs uit de pot van €450,000 te pakken te krijgen. Het duo klokte 36.84 seconden en was daarmee aanzienlijk sneller als landgenote Meredith Michaels-Beerbaum en de machtige schimmel Fibonacci (v. For Feeling), die vanavond op de derde trede van het podium belande. Ook de Amerikaanse Laura Kraut en Zeremonie waren niet snel genoeg voor de overwinning. Met de negen jarige Holsteiner van Cero klokt Kraut 37.70 seconden waarmee ze net naast het podium eindigt.

De "man of the match" vanavond was dan wel echt de al 17 jarige Casall ASK die wederom op magistrale wijze het klusje klaart voor zijn ruiter. De Holsteiner hengst en Bengtsson snellen in een veilloze rit naar de eindzege in 36.44 seconden. Daarmee stelt het duo niet enkel het kampioenschap nog eens extra zeker, maar pakt ook op magistrale wijze het kampioenschap.

Jos Verlooy wist als enige Belgische combinatie door de dringen tot de beste 18 combinaties en mocht van start in tweede omloop.  Daar had Verlooy met de 11 jare Caracas een feilloze rit. Maar het duo kon zich niet meer plaatsen voor de barrage na een balk tijdens hun eerste rit en finisht in de feinale als elfde vlak achter stalruiter Harris Smolders en Don  VHP Z.

Kijk hier voor alle resultaten.