Julie De Pelsmaeker en Elisa Strubbe winnen in het Azelhof

Julie De Pelsmaeker en Elisa Strubbe winnen in het Azelhof
Vanmiddag streden de ruiters in het Azelhof om de overwinning in de proeven CSI2* 1,40m en CSI2* 1,30m. Vooral de rubriek 1,30m kende een enorme opkomst; maar liefst 125 combinaties verschenen aan de start. Het was dan ook een extra mooie prestatie van winnares Julie De Pelsmaeker, die met Contendra (Contender) in 26,08 seconden kon winnen. Marthe Heudens en Best Mix Evana (Querlybet Hero) pakten ook de tweede plaats voor ons land. Zij bleven met hun tijd van 26,96 seconden een kleine seconde voor op Liesje Vanderwegen en Grease van 't Prinsenveld (Casario II), die de derde plaats op het podium voor ons land veilig stelden.

Christoph Verheyen kon met Kaeton van Loo (Muscaris d'Ariel) de vierde plaats veroveren, Hendrik Denutte volgde met Dulora op plaats vijf.

In de rubriek 1,40m was het dan de beurt aan Elisa Strubbe. Zij won in het zadel van haar Hermes d'Authieux-zoon Soir des Quarts in 27,07 seconden, bijna een hele seconde sneller dan Gilles Detry en Catwalk Capone (Upsilon vd Heffinck). Christophe Vanderhasselt tekende present voor de derde plaats. Met Caroline T Z (Contendro) klokte hij af op 28,2 seconden, een kleine halve seconde sneller dan François Mathy Jr en Mr Magoo (Chacco Blue). De vijfde plaats ging naar de Nederlander Lennard De Boer en Sterrehof's Rivegauche (Mr Blue). Charlotte Spaas Levallois en Eblesse vh Scheefkasteel werden zesde.