Joris Geenen en Kaat Pluymers scoren hoofdwinst in Genk

Joris Geenen en Kaat Pluymers scoren hoofdwinst in Genk
Afgelopen weekend verzamelden de Limburgse springruiters zich in Genk. In de 1.20m hoofdrubriek sprong Joris Geenen naar de overwinning met zijn Julano onder het zadel. Samen met de 10-jarige indian gold van castershoeve -zoon klokte Geenen foutloos af in 22,50 seconden en bleef zo nipt voor op Tom Meuris.

Meuris volgde op de tweede plek met Acacia ledimar z. Ook dit duo hield de chrono onder de 23 seconden en bleef zo voor op Kaat Pluymers met Cheyenne vd Berkenen Z (Cadence van t Gelutt Z ). Net buiten het podium sprong Joris Geenen ook naar de vierde plaats, ditmaal in het zadel van Magico. Ruben Mulders werkte de top vijf af met onder het zadel  T'Black Beauty Dsn Z.

In de tweede 1.20m Paasserie hield Kaat PLuymers de concurrentie achter zich. Met onder het zadel met haar Cadence van 't Gelutt Z -merrie,  Cheyenne vd Berkenen. Kyle Cuypers volgde in deze rubriek op de tweede plek met Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon) terwijl Kevin Luyckx de derde trede van het podium innam op de rug van de  sBs-merrie, Durem van Generhese (Moujik de Sohan ).

In deze rubriek volgde Luc Peeters (Juan Le Loca-M) en Beau Haeck (Viva van de Wijngaardhoeve Z) op een respectievelijke vierde en vijfde plek.

Pony's regeren op eerste springdag.

Bij de pony's hield Bryan Engwell de concurrentie achter zich in de 95cm hoofdrubriek. Samen met Nobel Van de Vondelhoeve (Calipso Van De Vondelhoeve ) bleef Engwell Kyonie Briers met Ddeunant Black Magic en Luka Lisens met Moorlands Emerald voor.

De tweede 95cm pony proef kwam op naam van Lotte Vanstraelen met Erica. Het paar werd opgevolgd door Julie Monnissen met Asgard en Luka Lisens met Moorlands Emerald. De finale overwinning in de 95 cm kwam uiteindelijk op naam van Julie Monnissen.

Klik hier voor alle resultaten