Jens Vandenberk, Thierry Goffinet en Pascale Lombard springen naar podiumplaats onder de avondzon in Sentower Park

Jens Vandenberk, Thierry Goffinet en Pascale Lombard springen naar podiumplaats onder de avondzon in Sentower Park
Het was op z'n zachtst gezegd een warme dag vandaag, en dat voelden ook de deelnemers in het Sentower Park. Onze landgenoten lieten zich echter niet kennen, en sprongen ook vanavond in de laatste proeven naar enkele mooie resultaten. In de Prijs About Horses CSI2* 1,40m ging de overwinning naar Jens Vandenberk met Contiki, een zoon van Contendro I. In 54,1 seconden sprong hij de Canadese Kara Chad en Viva (Now Or Never M) naar de derde plaats. Zij finishten in 59,06 seconden.

De Italiaan Antonio Alfonso en Dream Van Generhese (Indian Gold) werden derde in 59,63 seconden, een ruime halve seconde beter dan Cian O'Connor en Clenur (Carinue) voor Ierland. Taylor Alexander en Ryanair de Riverland (Quick Star) rondden de top vijf af voor de VS. Wilm Vermeir en Jinternel  (Diamant de Semilly) werden achtste, gevolgd door Brecht Goossens en Goodwill (For Pleasure) op de negende plaats.

In de CSI* 1,20m wist de Ierse Shannon MacKenzie met Dyolita (Veron) te winnen. Zij rondden de tweede fase af in 27,5 seconden en waren zo 0,11 seconde sneller dan Thierry Goffinet en Quinty du Buisson (Quartz). Ook Pascale Lombard veroverde een plaatsje in de top drie. Met Qostaeres Kernat (Dollar de la Pierre) kon ze de finish in 30,14 seconden bereiken, 0,01 seconde sneller dan Thibaut Jouanneteau en Jina (Vivaldi du Seigneur). Isaac Hall en Canna Z (Casall) werden vijfde voor de Britten.

Enkele andere Belgen raakten ook nog in de top tien. Alice Oost en Jamara vd Moortelshoeve (Elvis ter Putte) werden zesde, Janke Beunkens en Bao de la Sure pakten plaats zeven. Dennis Caubergs reed Nr One van Berkenbroek Z naar de negende positie.

Klik hier voor alle resultaten.