Jan Lamberts regeert ijzersterk op de Ruiterschool.

Jan Lamberts regeert ijzersterk op de Ruiterschool.
Voor de vierde week op rij was de ruiterschool in Oud-Heverlee het decor voor een LRV spring indoor. Ditmaal ontving de rijvereniging Landen de regionale springruiters.

In de springklasse Zwaar sprong Jan Lamberts van de rijvereniging Kester naar de overwinning. Van de vier combinaties in de barrage wist geen enkele foutloos te blijven. Lamberts won deze proef met zijn eigen fokproduct Hatchoum LV Z (Heartbreaker). Carlo Bruyninckx, die vorige week nog overwon, stelde zich ditmaal tevreden met een tweede plaats in het zadel van Irish van 't Elzenhout (Charro 5). Ben Thiry en de Echo van  't Spieveld-nazaat, Kadee van St-Rockes Kapelle eindigden op de derde plaats.

Net  buiten het podium werkten  Shauni Van Opstal (Frou Frou van de Bremboshoeve) en Tom Bonny (Hocus Pocus vd Lucashoeve) de top vijf af.

Lamberts wist ook de klasse Midden op zijn naam te schrijven. Ditmaal in het zadel van G'Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte). Hiermee was hij de voorbije jaren telkens finalist op het BK in Gesves. Daphne Kauffman (Ginza Mary VM, v. Ustinov) en Hannelore Haijen (Baccardi van het Roelhof, v. Balougran Z) werden tweede en derde.

Dirk Matton bleef de concurrentie voor met Kenzo van 't Farsenhoven  in de klasse Licht. Het paar werd opgevolgd door Tom Bonny met Ningada en Stefaan craessaerts in het zadel van JAmina Uno.

Klik hier voor de uitslagen.