Hoge plaatsen voor Dieter Vermeiren, Viktor Morssinkhof en Laura Mathy in jeugdcompetitie Fontainebleau

Hoge plaatsen voor Dieter Vermeiren, Viktor Morssinkhof en Laura Mathy in jeugdcompetitie Fontainebleau
In Fontainebleau draait deze week alles om de toekomst van de springsport. Gisteren al scoorde de Belgische jeugd diverse hoge plaatsen, en dat is vandaag niet anders. In de CSIOY 1,30m kon Dieter Vermeiren met Ilias van het Hof Ter Velde, een tienjarige zoon van Unique II Drum vh Juxschot, een denderende tweede plaats veroveren in 59,28 seconden. Enkel Otti Verdu Vidal en Twiggy KA (Dollar de la Pierre) waren nog iets sneller (57,63 seconden).

Vermeiren versloeg zo zijn Ierse opvolger Christopher Megahey en Curprice (No Limit), die in 60,5 seconden foutloos de finishlijn kruisten. Alexis Goulet en Oeil de B'Neville (Idem de B'Neville) waren goed voor een Franse vierde plaats, gevolgd door Tim Macdonagh en Mr Boom Boom (Heritage Fortunus) voor Ierland.

Laura Mathy scoorde dan weer een zesde plaats in de CSIU25 1,25m. Zij ging van start met Atlas dus Thot (Rock 'N Roll Semilly). Samen bleven ze foutloos in 64,33 seconden, maar grepen zo haarfijn naast een vijfde plaats. De winst ging hier de Britten. Emily Ward en Wild Rose (Oklund) bleven in 60,35 seconden bijna twee seconden voor op landgenote Aimee Jones en Biance BC (Cardento). Kevin Canavese en Canto Del Silenzio (Canto) claimden de laatste podiumplaats voor Frankrijk.

Marthe Van Gorp en Loreen vd Landhoek (Breemeersen Adorado) werden tiende in deze proef na een foutloze ronde.

Viktor Morssinkhof en Roberlina (Landwind II B) pakten de vierde plaats in de CSIP 1,10m. Het snelle duo klokte af op 32,96 seconden tijdens de tweede fase, de Franse Nathan Rohart won met Arobase du Moulin (Quabar des Monceaux) in 28,33 seconden. Landgenote Cannelle Paramucchio en Uhelem de Seille (Dexter Leam Pondi) werden derde, de Zwiterse Kelly Despont en Louna 'E' vh Juxschot waren nog iets sneller en gingen met de tweede plaats aan de haal.

Klik hier voor alle resultaten.