Frank Schuttert: "Alles verliep volgens het plan"

Frank Schuttert: "Alles verliep volgens het plan"
Frank Schuttert won met Winchester HS vanmiddag het eerste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap springen in Mierlo. Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P nemen de tweede plaats in en moesten in de snelheids en wendbaarheidswedstrijd ruim twee seconden toegeven op Schuttert. Het derde resultaat kwam op naam van Harrie Smolders en Don VHP Z. 

“Dit liep volgens plan”, zegt Frank Schuttert na afloop van het eerste onderdeel van het NK springen. “Ik denk dat alle favorieten nu voor in het klassement staan en dan is het goed om nu al een voorsprong te hebben. We kwamen direct goed in ons ritme en dat is met Winchester HS dan wel een voordeel. De afstand van hindernis 1 naar 2 konden we al met een galopsprong minder doen dan de concurrentie en dat deden we nog een paar keer”, verklaart Schuttert zijn snelle tijd van 69.07 seconden.

Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft zijn titelaspiraties duidelijk gemaakt met een voorbeeldige ronde met een geweldige springende SFN Zenith N.O.P (v.Rash R). Geen meter teveel rijdend, ging het effectief en snel naar de tijd van 71.72 seconden. Morgen en zondag heeft Dubbeldam nog drie parcoursen om de 1.33 achterstand – omgerekend na het eerste onderdeel – op Schuttert goed te maken.