Opnieuw Daniel Deusser op de Royal Windsor Horse Show, Francois Jr Mathy en Wilm Vermeir in de prijzen

Opnieuw Daniel Deusser op de Royal Windsor Horse Show, Francois Jr Mathy en Wilm Vermeir in de prijzen
Op de Royal Windsor Horse Show liep zonet een CSI5* rubriek op hoogte van 1.55m af. Tien combinaties wisten zich te kwalificeren voor de barrage, waaronder Belg Francois Jr Mathy. In deze jump off wist slechts de top vijf het opnieuw foutloos te houden.

De overwinning ging naar Daniel Deusser met Equita van t Zorgvliet, een veertienjarige BWP-merrie van Cassini I, onder het zadel. Het duo dat gisteren ook al een overwinning op hun naam schreef snelde in 35,51 seconden naar de overwinning. Zo bleven ze meer dan een seconde voor op Robert Whitaker in het zadel van Catwalk IV (Colman).

Het podium werd vervolledigd door Kent Farrington met Creedance, een elfjarige Lord Z afstammeling.

Tiffany Foster eindigde met Brighton (Contendro II)net naast het podium. Laura Kraut vervolledigde de top vijf met Catwalk 22 (Catoki) onder het zadel.

Francois Jr Mathy wist zich als enige Belg voor de barrage te kwalificeren, helaas tikte hij daarin enkele alken uit de lepels wat hem uiteindelijk een tiende plaats opleverde.

Wilm Vermeir noteerde een tijdsfout in de basisomloop en kon daardoor niet deelnemen in de barrage, wel eindigt hij nog in de prijzen op een  twaalfde plaats.

Klik hier voor de resultaten.