EK LIVE: Gregory Wathelt heeft geluk niet aan zijn zijde

EK LIVE: Gregory Wathelt heeft geluk niet aan zijn zijde
In Gothenburg is de ontknoping van de Landenprijs voor het Europees Kampioenschap deze avond gestart. De BElgen begonnen op een gunstige positie nadat alle vier de ruiters in een foutloze eerste omloop slaagden.

De laatste Belg in de piste was Gregory Wathelet met zijn schimmel merrie, Coree. Het duo won eerder deze zomer nog de GP in Aken. Gisteren nog goed voor een foutloze omloop zat het geluk vandaag niet mee en finishte de combinatie met één springfout.

Het Olympisch duo, Jérome Guery en Grand Cru van de Rozenberg kwamen als derde duo voor BElgië aan de start. Het doel was duidelijk een nul op het scorebord. Helaas kreeg ook Jerome Guery vijf punten op de teller.

Pieter Devos en de 13-jarige BWP-zoon van Surcouf de Revel, Espoir startte als eerste Belg in de tweede ronde van de landenprijs. Deze bleek moeilijk genoeg met een minimaal aantal foutloze omlopen. Devos hield het foutloos en zorgde zo voor Belgische vreugde.

Niels Bruynseels en de 11-jarige Cas de Liberte (v. Cracky Z) kreeg vijf punten op de teller. Dit zorgt voor een totaal van 8.84 punten voor Bruynseels, alsnog voorlopig goed voor een top tien.