CSI Doha: Nicola Philippaerts net buiten top vijf

CSI Doha: Nicola Philippaerts net buiten top vijf
In Doha kijkt iedereen natuurlijk met veel spanning uit naar de Grote Prijs van deze avond, maar ondertussen werd er eerder vandaag al een 5-sterrenrubriek afgewerkt. In deze proef konden ruiters kostbare punten verzamelen voor de Longines Ranking. 40 combinaties traden aan en 21 van hen konden een foutloze eerste omloop rijden. Een barrage met 21 ruiters moest dus bepalen wie uiteindelijk met de overwinning naar huis zou gaan.

In die barrage werd het erg spannend, de tijden van de ruiters lagen erg dicht bij elkaar. Op het einde van de rit was het echter John Whitaker die met Argento (v. Arko III) naar de overwinning reed. Dit duo legde een foutloze barrage af in 37,61 seconden.

Nederlander Maikel van der Vleuten eindigde op de tweede plaats met VDL Groep Quatro (v. Quaprice Boimargot Quincy). Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 37,61 seconden. STX-ruiter Daniel Deusser eindigde met Happiness van T Paradijs (v. Obourg) op de derde plaats. Ook zij sprongen een foutloze barrage en kwamen na 37,86 seconden over de eindmeet.

Daniel Bluman en Apardi (v. Corland) eindigden op de vierde plaats. Ludger Beerbaum nam met Chiara (v. Contender) de vijfde plaats voor zijn rekening.

Onze landgenoot Nicola Philippaerts eindigde net buiten de top vijf. Met H&M Quenzo de la Roque onder het zadel, sprong hij een foutloze barrage in 38,90 seconden. Dit leverde hem uiteindelijk nog een knappe zesde plaats op.

Klik hier voor de resultaten