Christophe Leutenez is heer en meester bij Stal Cavallo

Christophe Leutenez is heer en meester bij Stal Cavallo
Afgelopen weekend heeft Christophe Leutenez een sterk staaltje rijkunsten laten zien. In de WVUR Grote Prijs bij Stal Cavallo overwon Leutenez en nam eveneens de tweede plaats in. Samen met zijn vertrouwde  9-jarige Ogano Sitte-nazaat, Elliot overwon Leutenez in 36,25 seconden. 

De West-Vlaming volgde zichzelf op met onder het zadel Flash van het Watergoed (Houston). Het podium in deze rubriek werd afgewerkt door Tom Carmerlijnck die met Dario van de Achterhoek Z (Deauville de la Vie Z), Louise Suffys met L'Artist de Roulard naar de vierde plek verwees. Jolien Maenhaut vervolledigde de top vijf met haar Godor va t Ongereet.

Met de hindernissen gebouwd op 1.20m hoogte hield Lukas Dierickx de concurrentie achter zich op de rug van Icarus D'Arsouilles (Lord Z). HEt paar werd opgevolgd door Pieter Coetsier met Courage en Janne Devriendt in het zadel van Hummer.

Bij de pony's werd de hoogste proef een ware strijd waar vijf combinaties de tweede fase foutloos wisten af te werken. Louise Florizoone hield daarbij de tijd het kortst en overwon zo met Dourough Gwen. Het duo bleef zo voor op Elise Baert met Joke Van de Vondelhoeve op twee en Aline Sercu met Riviera Optima op drie.

In de afsluitende 1.10m rubriek overwon Cederick Deknudt met Clintus Lvp Z (Clinton I ) voor Lisa Laconte in het zadel va nComme Prix van de Helhoek Z en Cedric De Maertelaere met Argon.

Uitslagen