België nog een mooie vijfde plaats tijdens U25 competitie Lövsta

België nog een mooie vijfde plaats tijdens U25 competitie Lövsta
Tijdens het EK vond vanochtend een U25 competitie plaats die echter geen deel uitmaakte van het EK zelf. Het was het Zweedse duo dat de winst behaalde. Het team dat bestond uit Karin Martinsen die Quantos (v. Quidam's Rubin) bereed en Irma Karlsson die Belgisch gefokte Ida vd Bisschop (Kashmir van Schuttershof x Papillon Rouge) bereed, bleef foutloos en had de beste tijd: een totaal van 136,84 seconden in de eerste ronde en 113,69 seconden in de tweede.

Team Europe eindigde tweede. Emilie Stampfli bracht Alessa Z (v. Acord II) mee, Rodrigo Giesteire Almeida zadelde Hassan vd Wittemoere op, een eveneens Belgisch gefokte ruin van Contact vd Heffinck. Zij kregen een totaal van 144,11 seconden (eerste ronde) en 117,91 seconden (tweede ronde).

Een derde plaats was er voor Duitsland. Justine Tebbel bereed Light Star (v. Light On) en vormde een paar met Vanessa Borgmann die op de rug van Caspar IV (v. Cornet Obolensky) kroop. Zij kreeg in de eerste ronde vier strafpunten en een tijd van samen een totale tijd van 143,56 seconden, in de tweede ronde bleven ze foutloos en dat met een totaaltijd van 114,20 seconden.

Een vierde plaats was voor het Britse team (Jessica Dimmock met Cassius Clay en Tim Wilks met Quelbora Merze). Knap vijfde eindigden dus de Belgen nog. Thibault Philippaerts en zijn D Cancarra A.C. (V. Contefino) kregen een fout in de eerste ronde. Rachel Steffen bleef hier nul, maar kreeg dan weer een fout in de tweede ronde.

Voor alle resultaten klik hier.