Bart Clarys is heer en meester op de Groentenjumping

Bart Clarys is heer en meester op de Groentenjumping
De laatste week van de Groentenjumping bij de familie Ceulemans- Spits in Sint Katelijne Waver wordt gevuld met een nationaal Gold League programma. In de 1.40m hoofdrubriek hield Bart Clarys de eerste overwinning voor zich.

Op de rug van de negenjarige Contact Vd Heffinck -merrie, Katinka vh Blondveld snelde Clarys naar de overwinning in 63,34 seconden. Met ruim een seconde verschil volgde thuis-ruiter, Thibeau Spits op de tweede plaats. Spits bleef met Bellissimo Z (Bamako de Muze) foutloos voor op Steve Lefevre in het zadel van Dilara van de Kattenberg. Net buiten het podium strandde Bert Prouvé op de vierde plaats.

Met onder het zadel zijn eigen gefokte JAdida Prova bleef de Limburger Zara Poels in het zadel van High Five voor.

Op donderdag overwon Danny Van Es nog in Basècles, op vrijdag snelde de Vlaams-Brabantse springruiter naar de overwinning op de Groentenjumping. Van Es overwon de 1.30m rubriek met zijn vertrouwde Zico V. Steven Vermeir werkte verder het podium af met respectievelijk Jazz van t Kamerveld en Qarricha STB Z.

Van Es en Zico V overwonnen ook de 1.20m proef. Als enige hielden ze er de chrono onder de 25 seconden. Chloe Vereeken volgde op de tweede stek met Caprice terwijl Patrick Scheirs het podium afwerkte met Daan Van de Vrunte.

Uitslagen