Saskia Hambrouck schittert op BK jonge dressuurpaarden

Saskia Hambrouck schittert op BK jonge dressuurpaarden

Niet alleen de springruiters maar ook de dressuurruiters strijden deze week in Gesves voor de BK-titels. De 7 eerste combinaties bij de 4 en 5 jarigen waren direct gekwalificeerd voor de finale. De 3 beste uit de kleine finale gingen ook door.

Bij de zevenjarigen won Flore De Winne met Mac Donovan (Sir Donovan x Cantos). Het paar werd opgevolgd door Brecht D'Hoore en Veronique Swaegemackers. D'Hoore heeft ook zijn derde paard in de finale.

Bij de 4 jarige nam Domien Michiels al snel de kop met Panthero van de Vogelzang (DSP Belantis) en gaf deze niet meer af. Met een sterk stap en galop gedeelte reed hij zijn schimmel naar 88%, goed voor de winst. Sam Luyten volgde op de tweede plaats met Firenze, 3de werd Waelkens Thanée met 86%. Verder kwalificeerden zich rechtstreeks Debo Nils, D’Hoore Brecht, Shana De Ben,Kara Bosman. 

De kleine finale op woensdag werd gewonnen door Saskia Hambrouck met PowerPoint de Tamise (Dark President) met 82%. Verder mochten ook nog Tepper Elisabeth met Dream Date en Brecht D’Hoore met zijn 2de paard Wolfshoeve Kenzo G door naar de finale.