Robin Van Thillo en Thierry Goffinet nemen winnende start in Bonheiden

Robin Van Thillo en Thierry Goffinet nemen winnende start in Bonheiden

In Bonheiden kwamen de jonge springpaarden als eerste aan de start. Bij de start van de internationale week sprong Thierry Goffinet met Kastafiore DB naar de winst in de rubriek voor zesjarigen. Bij de vijfjarigen hield Robin van Thillo met Reginald T de concurrentie achter zich.

Eerste winst van de dag kwam op naam van Robin van Thillo met de vijfjarige BWP-ruin, Reginald T (Malito). Het paar verzekerde een thuis-zege in 32,38 seconden.  Op ongeveer een halve seconde verschil volgde Jamie Landers met de zoon van Toulon, Dukhan 3 (mv. Quo Vadis). Hermano Assis Marin vervolledigde de top drie in het zadel van Herriot Z (Hemerald x Zorro).

Net buiten het podium volgde Oost-Vlaming op de vierde plaats. Samen met Bart Bomeré 's gefokte, Luna Van 't Ameldonk Z (Lavallino ter Klomp) bleef Reyns landgenoot, Geert Adriaensen met Mufasa Z (Mithras de Regor) voor. 

Thierry Goffinet spurt naar de winst

Bij de zesjarigen bleef Thierry Goffinet een Belgisch podium vooraf. Goffinet won de proef op bijna twee seconden verschil met Kastafiore DB (Casallco x Diamant de Semilly). Op het podium volgde Manuel Thiry in het zadel van de Zangersheide-hengst, Daylight Em Z (Diamant de Semilly). Pascale Haep werkte de top drie af met onder het zadel de dochter van Fantomas de Muze, Quesera de Muze.

Net buiten het podium plaatste Goffinet zich eveneens op de vierde plaats. Op de rug van de sBs-merrie, Kacharel DB (Vigo d'Arsouilles) bleef hij landgenoot Philip Gysbrechts met Quetzalcoatl vh Witte Huis Z (Quilimbo) voor.

Alle resultaten

F. © ACP Pantel