Rik Nauta heer en meester in het Azelhof

Rik Nauta heer en meester in het Azelhof

In et Azelhof wordt er dit weekend op nationaal niveau gesprongen. Het hoofdnummer op zaterdag was een 1m30 rubriek waarin er in twee fases gesprongen werd. Rik Nauta was de te kloppen man. Hij nam niet enkel de eerste, maar ook de tweede plaats mee naar huis. Voor Limestone Grey was er een foutloze ronde in 26,44 seconden, voor de tweede plaats rekende hij op Monchhichi.

Seppe Wouters volgde op de derde plaats. Hij reed Elvira van Beek (v. Toulon) foutloos naar de finish in 26,72 seconden. Kyle Cuypers en Mystic Lady van't Buxushof (v. Toulon) eindigden op de vierde plaats na een foutloze ronde in 26,89 seconden. Rik Nauta en Kia Maria vd Potarde vervolledigden de top vijf na een foutloze ronde in 27,19 seconden. 

Ook in het 1m20 ging de overwinning naar Rik Nauta. Hij zadelde Moncchichi om in 22,16 seconden foutloos naar de finish te rijden. Danny van Es en Noor C (v. Bisquet Balou) volgden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 22,30 seconden. Rik Nauta en Casassini maakten het podium compleet. Ze noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 23,48 seconden. 

Eyleen Smets (Gominka L) en Eliane De Beule (Girlybet R) namen de vierde en de vijfde plaats mee naar huis.

In het 1m10 bestond de top drie uit Danny van Es (Zico V), Alyssa Looyens (Iluna Di Cantero) en Carlotta Stegen (Carcica).

Klik hier voor alle resultaten