Rik Hemeryck springt de top vijf van de 2* 1m45 Grote Prijs in Nancy binnen

Rik Hemeryck springt de top vijf van de 2* 1m45 Grote Prijs in Nancy binnen

In het Franse Nancy werden alle proeven van de week intussen verreden. Als laatste rubriek stond de 2* Longines Ranking Grote Prijs over een hoogte van 1m45 nog op het programma. Foutloos blijven in de basisomloop bleek geen makkelijke opgave want slechts acht deelnemers slaagden daarin. Met maar vier foutloze combinaties in de barrage bleek ook dat geen "walk in the park". Uiteindelijk zorgde Julien Epaillard ervoor dat de winst in Frankrijk bleef. Rik Hemeryck leverde de beste Belgische prestatie met een mooie vierde plaats. 

Julien Epaillard zat in het zadel van Gracieux du Pachis en samen lieten ze niks aan het toeval over. Ze vlogen door de barrage en klopten af op een tijd van 36,21 seconden, ruimschoots genoeg voor de overwinning. Abdelkebir Ouaddar was met Istanbull VH Ooievaarshof bijna twee seconden trager wat resulteerde in de tweede plaats. De top drie werd vervolledigd door Franck Goubard en Liberty. Pierre Kolly reed Dialina naar de vierde plaats. 

Op vijf zagen we België dankzij Rik Hemeryck. Met Maestro de Brandegem zette hij een tijd neer die goed was geweest voor de derde plaats, maar een foutje weerhield hen daarvan. Toch eindigden ze nog op die mooie vijfde plaats. Ze waren meteen ook de snelste vierpunters van de barrage. 


CSIAM Medium Tour 1m15 

In de 1m15-rubriek ging de winst naar Andre Jactel en Cantis Junior in een tijd van 37,53 seconden. Zij konden Ines de Braekeleer nipt voorblijven, die tweede werd met Mademoiselle van de Piwi in een tijd van 38,53 seconden. 


Klik hier voor alle resultaten.