Rijnders, van Roosbroeck en Kumps scoren in Youngster Tour Lier

Rijnders, van Roosbroeck en Kumps scoren in Youngster Tour Lier

In Lier is deze ochtend een internationaal concours van start gegaan met twee rubrieken voor jonge paarden. Bij de 6-jarige paarden reed Harm Lahde naar de overwinning. De Duitser rekende op de KWPN-merrie Just A Dream (v. VDL Zirocco Blue) om in 28,07 seconden een foutloze ronde te springen. Met deze tijd bleef hij de Ierse ruiter Ciaran Dreeling voor die op de tweede plaats eindigde. Hij reed Valentino (v. Diamantino VDL) foutloos rond en stopte de chrono in 28,10 seconden. Alice Watson vervolledigde het podium met Cintrix du Ruisseau (v. Prince D'Incoville) onder het zadel na een foutloze ronde in 28,28 seconden. 

Chaouki Rijnders (Jargon Dn) en Catherine van Roosbroeck (Emir du Coeur des Collines Z) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Bij de 5-jarige paarden reed Karim Emile Fares naar de overwinning in het zadel van Nijinsky. Het duo sprong een foutloze tweede fase en stopte de chrono na 31,64 seconden. Alexander Kumps en Corvette 2G Z waren de beste Belgische combinatie op de tweede plaats. Zij slaagden erin om de nul te behouden en finsihten in 32,67 seconden. Rob Schipper en Nabab de Calando vervolledigden het podium.

Juan Pablo Garriz (Pro-Deo van de Bien) en Marcel Schneider (Caezar) eindigden op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten