Podium voor Maxime Harmegnies, Julie De Pelsmaeker en Thibeau Spits in Valencia

Podium voor Maxime Harmegnies, Julie De Pelsmaeker en Thibeau Spits in Valencia

Ook in Valencia konden de Belgen duidelijk van zich laten horen vandaag. Met diverse podiumplaatsen was het voor Podium voor Maxime Harmegnies, Julie De Pelsmaeker en Thibeau Spits een geslaagde dag. 

CSIYH 6 yo

Maxime Harmegnies zette de toon met Tiara du Cache Pot Z (Tangelo vd Zuuthoeve) in deze rubriek voor jonge paarden. Het duo won in 34,2 seconden was zo een fractie van een seconde sneller dan de Spanjaard Mariano Martinez Bastida met de Arezzo VDL-zoon Joapke. Romain Duguet en BWP-ruin Oddur van Beaugaarde (Toulon) grepen de derde plaats. De BWP-merrrie Ovita vd Bisschop (Marius Claudius) werd zesde met Jennifer Meylan. 

CSI2* 1,30m

Een tweede plaats was er voor Julie De Pelsmaeker en Contendra (Contender) in deze proef. Enkel de Brit Abbe Burchmore-Eames en Casti Aneira (Lupicor) waren sneller en wonnen. Herve Guyot en Verry du Roc (Ideal de la Loge) volgden als derde, Aurelia Pollet en Esther Llacer Giner vervolledigden de top vijf. Thibeau Spits en Classic Touch DH (Casall) gingen met de zesde plaats aan de haal. Mike Van Belle werd zevende, Marthe Van Gorp achtste. 

CSI2* 1,40m

Thibeau Spits en Isolde vd Heffinck sprongen naar de derde plaats in deze klasse. In een tijd van 36,93 seconden waren ze slechts één seconde trager dan winnaar Eduardo Alvarez Aznar met Delirius del Sol (Diamant de Semilly) voor Spanje. Landgenoot Mariano Martinez Bastida en Belano vd Wijnhoeve Z (Berlin) snelden naar de tweede plaats. Bart Jay Junior Vandecasteele kon voor ons land de vijfde plaats binnenhalen met Esprit de l'Esprit Z (Elvis ter Putte). Maxime Harmegnies werd achtste, Karel Cox tiende. 

Klik hier voor alle resultaten.