Pieter Jan Anthonissen en Laura Tijsken zorgen voor Belgische topprestatie in CSIO Youth Final

Pieter Jan Anthonissen en Laura Tijsken zorgen voor Belgische topprestatie in CSIO Youth Final

In Peelbergen wordt er tijdens de CSIO Youth Finals tussendoor ook onderling gestreden voor individuele winst. In de Children's Grand Prix over 1.25m hoge hindernissen kon Pieter Jan Anthonissen de Belgische eer hoog houden en kreeg het zilver overhandigd. Bij de rubriek voor pony's was er een derde plaats voor Laure Tijskens. 

Anthonissen trad aan met Zerlin M (v. Berlin) en moest enkel Malgorzata Babczynska voor zich dulden. De Poolse amazone bleef er slechts enkele honderdsten voor op onze landgenoot in het zadel van Pluto 75 (v. Plot Blue). De laatste plek op het podium ging naar Zweden met Nathalie Wennerhorn en Everton PJ (v. Embassy I) op drie. 

Net na het podium vinden we nog twee Belgische ruiters. Louis Lambrecht werd in het zadel van Kadicha Vds vijfde en moest Marthe-Louize Dieu voor hem laten gaan met Jazz Van T Kamerveld (v. Toulon). 

Bij de pony's was de derde plaats voor Tijskens mede te danken aan Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve). Isee Doem behaalde een knappe tiende plaats op de rug van Flore du Fleury (v. Machno Carwyn). De lijst van geplaatste ruiters werd gesloten door Robin Vermeir en haar pony Kristal Sparkle Van Begeveld (v. Ponyhoeve Bright Sparkle 912). 

Volledige uitslag