Pieter Devos en Olivier Philippaerts schitteren in 1.55m Longines Grand Prix van Coruna

Pieter Devos en Olivier Philippaerts schitteren in 1.55m Longines Grand Prix van Coruna

Slechts negen combinaties wisten zich te kwalificeren voor de herkansing van de 1.55m Longines Grand Prix in Coruna. Zowel Pieter Devos als Olivier Philippaerts sprongen in de prijzen.

Er werd hard gereden in de barrage van deze Grand Prix. Lange tijd stond het winnend duo van de dag ervoor, Harry Charles met Billabong du Roumois op kop. Als één van de laatste aan de start wist echter Philipp Weishaupt de tijd van het duo te verbeteren.

In het zadel van de 12-jarige Coby (Contagio) dook de Duitse springruiter ruim één seconde onder de tijd van Harry Charles en greep zo de leiding. Niemand wist uiteindelijk de tijd van 34,19 seconden te verbeteren. De derde plaats kwam op naam van Jack Ryan en de 11-jarige KWPN-ruin, Guppie VDL (Arezzo VDL). De ruin werd eerder nog uitgebracht door Pieter Clemens en Lennard de Boer.

Net buiten het podium strandde de Zweedse amazone, Petronella Andersson met de 10-jarige SF-ruin, Claptonn Mouche (Conrad) op de vierde plaats voor Jack Whitaker en zijn 13-jarige Valmy de la Lande (Mylord Carthago).

Twee Belgische combinaties volgden. Devos strandde met zijn 14-jarige Clearway-merrie, Claire Z op zes. Olivier Philippaerts - die op vrijdag nog schitterde in de top vijf - volgde op plek zeven in het zadel van de BWP-hengst, Le Blue Diamond v't Ruytershof.

Volledige uitslag