Philippaerts en Conter zorgden voor Belgische klasseringen in CSI4* Vilamoura

Philippaerts en Conter zorgden voor Belgische klasseringen in CSI4* Vilamoura

In Vilamoura werd zonet de eerste CSI4* rubriek van de dag gesprongen. In deze 1m35 rubriek werd er rechtstreeks tegen de klok gereden en de winst ging naar Ierland. Michael Pender was de snelste in het zadel van Hhs Fortune (v. Catoki). Het duo kon de nul behouden en klokte af in 56,92 seconden. 

Mouda Zeyada en Tanja (v. Twister de la Pomme) volgden op de tweede plaats. Dit na een foutloze ronde in 57,13 seconden. Oliver Flethcer en Disckoboy DN (v. Douglas) namen de derde plaats voor hun rekening na een foutloze ronde in 57,94 seconden. 

Julien Gonin (Queen) en Kayleigh Watts (Harley) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats. 

Thibault Philippaerts kon zich met twee paarden (Lucky Luke de Goedereede en New Life van het Hellehof) klasseren. Ook voor Zoe Conter was er een klassering met La Una (v. Chacco-Blue). Zowel Philippaerts als Conter kregen één tijdsfout achter hun naam.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m40 ging de overwinning naar Richard Vogel. Hij rekende op de BWP-ruin Morton van't Merelsnest (v. Nabab de Reve) om in 27,04 seconden een foutloze ronde te springen. De Britse Georgia Tame volgde op de tweede plaats. Zij kon met Quintella (v. Sanvaro) de nul behouden en stopte de chrono na 28,34 seconden. Clement Boulanger en Vaya de Lacke (v. Spotlight Z) vervolledigden de top drie. Zij sprongen een foutloze ronde en finishte in 28,44 seconden. 

De twee Zwitserse ruiters Pius Schwizer (Chidame Z) en Eduoard Schmitz (Babyline des Erables) vervolledigden de top vijf. 

Zoe Conter kon zich ook in deze rubriek klasseren. Ze reed de Zangersheide-ruin Dawa de Greenbay Z (v. Diarado) foutloos rond in 33,13 seconden. Dit leverde haar een negentiende plaats op.

Klik hier voor alle resultaten